Şanlıurfa’nın en ucuz mahallesi belli oldu!

Şanlıurfa’da son dönemde yaşanan kira artışları, özellikle memurlar ve öğrencileri zor durumda bırakırken, şehirdeki en uygun konutun nerede olduğu merak konusu oldu. Endeksa'nın güncel verilerine göre, şehirde en uygun kiralık konutların bulunduğu mahalle belli oldu. İşte detaylar…

Şanlıurfa’nın en ucuz mahallesi belli oldu!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da son dönemdeki kira artışları, özellikle memurlar ve üniversite öğrencilerini zor durumda bırakıyor. Okulların açılmasına sayılı günler kala, uygun konut bulma çabaları hız kazandı. Endeksa'nın güncel verilerine göre, şehirdeki en uygun kiralık konutların bulunduğu mahalle ise merak konusu oldu.

Konut piyasasındaki dengesizlik, Şanlıurfa’nın yeni atanan memurları ve üniversite öğrencileri için büyük bir sıkıntı haline geldi. Yüksek kira bedelleri, kiracıları çaresiz bırakarak, birçok kişiyi hasarlı binalarda yaşamaya ya da kırsal bölgelere yönelmeye itiyor. Özellikle Haliliye ilçesinde, 1+1 eşyalı daireler için “memur olması” şartıyla 15 bin lira gibi astronomik fiyatlar talep ediliyor. Karaköprü’deki boş kiralık daireler ise 15-20 bin lira arasında değişiyor; oda sayısı arttıkça kira bedellerinin de hızla yükseldiği gözlemleniyor.

EN UYGUN KİRALIK KONUT NEREDE?

Endeksa’nın 2024 Ağustos verilerine göre, Şanlıurfa’nın en uygun kiralık konutlarının bulunduğu mahalle Ulubağ Mahallesi olarak belirlendi. Bu mahalledeki ortalama kira fiyatları 5 bin 800 TL’den başlarken, diğer bölgelerdeki fiyatların çok altında kalıyor. Böylece, Ulubağ, yüksek kira bedelleri karşısında umut arayanlar için bir alternatif sunuyor.

 

Şanlıurfa’nın en ucuz mahallesi belli oldu!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.